BEHANDLING AV TANNKJØTTSYKDOM ( PERIODONTITT )

Periodontitt: Dette er en tannkjøttsykdom som rammer store deler av den voksne befolkning. Bakterier i din egen munnhule forårsaker betennelse i tennenes festeapparat, tannkjøtt og kjeveben. Dette kan igjen føre til at tennene blir løse, og kan gå tapt.

Tegn på at man kan ha fått periodontitt er blødende, ømt tannkjøtt.
Det er viktig med tidlig diagnose, og igangsetting av behandling.
Tapt kjeveben, kommer ikke tilbake, men man kan stoppe prosessen, slik at tannen ikke går tapt.

Behandling av periodontitt består i kartlegging av lommer på alle tennene, instruksjon i renhold, samt motivasjon. Deretter utfører tannlegen systematisk rensing og rengjøring av tennene med fjerning av tannsten og bakterier under tannkjøttet, med spesialinstrumenter.
Enkelte ganger må man utføre kirurgiske inngrep for å stanse infeksjonsspredning. Antibiotika er også noen ganger nødvendig for å dempe betennelsen. Man må ofte komme flere ganger, for å få behandlet hele munnhulen, samt flere ganger i året for å gjenta behandlingen.

Hovedårsaken til periodontitt er dårlig munnhygiene, røyking og arvelig disposisjon. En rekke sykdommer, samt medisiner vil også kunne forverre sykdomsbilde.

Behandling av periodontitt og erstatning av tenner som går tapt som følge av denne sykdommen, gir grunnlag for trygderefusjon.

cwp@eikertannhelsesenter.no

32 87 71 35

Arbeidergata 28, 3050 Mjøndalen